Trikovi za PRAVILNO pranje automobila

Mislite da znate da perete svoj automobil kako treba? Sigurno ste bar jednu stvar uradili pogrešno.

Mislite da znate da perete svoj automobil kako treba? Sigurno ste bar jednu stvar uradili pogrešno. Pročitajte naše uputstvo pa procenite sami.

Leto je uevliko krenulo pa možda želite da iskoristite lepo vreme i sami operete svoj auto kod kuće a ujedno se malo i rashladite. Evo par trikova za pravilno pranje.

[ŠKODA originalna sredstva za letnju negu vozila]

Prvo što bi trebalo da uradite je da spremite sve potrebne stvari kao što su: kofa, bar dve mikrofiber krpe i sredstva za pranje. Ukoliko ste hteli da operete auto deterdžentom za sudove već ste pogrešili, deterženti su jaki i mogu da nagrizu lak i farbu automobila, umesto toga koristite šampon koji je namenjen isključivo za vozila.Kada ste spremili sve što je potrebno da krenemo sa pranjem. Uzmite crevo i prvo dobro nakvasite auto i isperite svu krupniju nečistoću, što je više isperete lakše i bolje će biti kasnije. Krenite da kvasite auto od krvova prema točkovima, da bi redom skidali nečistoću. kada ste nakvasili auto u kofu sa vodom dodajte auto šampon i napravite penu. Kada trljate automobil nemojte da koristite sunđer jer se na njemu mogu zadržati čestice prljavštine i prašine i možete ogrebati farbu. Umesto sunđera korisite meke mikrofiber krpe. Počnite da trljate auto kao i kada ste ga kvasili, od krovo prema točkovima, jer je donja strana automobila uvek prljavija od gornje, pa da nebi raznoli prljavštinu po celom voziliu a usput ga i možda ogrebali. Kada je auto istrljan sledi ispiranje, da bi auto lepo isprali koriste opet tehniku odozgo ka dole. Sad kada ste auto isprali sledi sušenje da na vozilu nebi ostale ružne mrlje od kamenca. Uzmite čistu suvu mikrofiber krpu i osušite auto, naravno odozgo ka dole. Sad kada je auto suv i čist možemo da mu damo jos malo sjaja, ukoliko želite možete ga premaziti vaskom za bolji sjaj i lakše pranje sledeći put jer će vosak sprečiti da se prljavština jako zalepi za farbu. Takođe možete i gume premazati silikonskim premazom koji će ih zaštiti i dati im sjaj.

 

Ostavite komentar