Škoda Jesen

Saveti za pripremu Vašeg automobila za jesen i zimu.

Leto je prošlo, dok sunčane i tople dane gledamo u retrovizoru razmišljamo o tome šta je potrebno uraditi kako bi nas naš ljubimac služio u hladnim danima danima jednako dobro kao i u toplim.

Danas Vam donosim par novih saveta za udobnu a najpre bezbednu vožnju tokom jeseni.

  • Zamenite filter kabine – svima nam je poznato da jesenje kiše kao i razlika u temperaturi vazduha između unutrašnjosti i spoljašnjosti vozila mogu dovesti do toga da se vetrobransko staklo magli što u nekim situacijama može biti jako opasno. Zamenom filtera kabine osiguravamo dobar protok vazduha kroz kabinu a time eliminešemo magljenje.

Ekstra savet: ako je staklo jako zamagljeno na trenutak uključite klimu na najjače.

  • Kontrola rasladne tečnosti – dolazak prvih prohladnih dana je dobar podsetnik da prekontrolšemo rashladnu tečnost i eventualno je zamenimo ako ima potrebe. Zamenom tečnosti smo se obezbedili od iznenadnih zahlađenja i brige od mogućeg zamrzavanja bloka motora.
  • Zamena guma –  neko će reći da je još uvek rano za zamenu letnjih guma zimskim, da li je?

Po zakonu smo obavezni da od 1. novembra na automobilu imamo zimske gume. Iako zakonski imamo još oko 2 nedelje za zamenu moramo da gledamo i vremenske prilike i temperature, letnja guma može da zadrži svoje vozne karakteristike do 10 stepeni celzijusa. Kako je hladnije tako i guma gubi svoje svojstvo a vožnja moze biti vrlo nebezbedna.

Vozite bezbedno i sigurno.

 

A.R. – šef servisa

Ostavite komentar