Najčešća pitanja naših korisnika:

Da li treba da menjam ulje u kočnicama i ako da, koliko često?

Kočnice su jedan od najvažnijih sistema na vozilu i zato je bitno da budu u dobrom stanju. Kočiono ulje apsorbuje vlagu iz sistema, i zato je bitno da se redovno menja, jer se prilikom kočenja ulje zagreva, a kada je višak vlage u sistemu može doći do ključanja što će umanjiti efekat kočenja. Preporuka je da se kočiono ulje menja na svake 2 godine.

Posle dopune goriva na pumpi upalila mi se ''check engine lampica''. Šta da radim?

Ovo se često dešava kada na pumpi sipate gorivo ''do čepa''. Škoda vozila imaju sistem ventilacije rezervoara i kada se prepune gorivom upali se upozorenje na tabli. Gorivo uvek sipajte kada je motor ugašen, a ručna kočnica podignuta, a kada ''pištolj'' kojim sipate gorivo klikne - nemojte dodatno dopunjavati rezervoar. Na taj način ćete osigurati da ventilacioni kanali ostanu slobodni.

Upalila mi se lampica za dpf – sta da radim?

Ako se upalila ova lampica, to je znak da je dpf filter na gornjoj granici zasićenosti i da je potrebno odraditi regeneraciju. To možete uraditi tako što ćete na otvorenom putu voziti u 4. stepenu prenosa na oko 2000-2500 obrtaja nekih 20ak kilometara. Automobil će pokrenuti regeneraciju, očistiti filter i lampica ce se ugasiti. Ukoliko se posle vožnje lampica ne ugasi potrebno je odraditi servisnu regeneraciju.

Kada parkiram auto posle vožnje ostaje ventilator hladnjaka da radi. Da li je ovo normalno?

Ovo nije problem već normalna pojava naročito kod novih dizel motora sa dpf filterom koji se usled vožnje greje a ventilator ostaje uključen i nakon vožnje neko vreme da bi ohladio motor i sputio tempearturu izduva.

 

Pitajte, odgovaramo!

Ukoliko imate bilo kakva pitanja, nedoumice, kvar na vozilu, onda je naš servisni savetnik pravo rešenje za Vaš problem! U svega par koraka napišite šta Vas sve interesuje, a mi ćemo Vam poslati detaljan odgovor u što kraćem roku. Servis Auto Aca je uvek na raspolaganju svim svojim budućim i sadašnjim klijentima.


POSTAVITE PITANJE