SEDAM STUBOVA SIGURNOSTI

Sedam stubova sigurnosti su stubovi odnosno sistemi na vozilu koji utiču na našu bezbezbednost, pogledajte koji su to

Sedam stubova sigurnosti su stubovi odnosno sistemi na vozilu koji utiču na našu bezbezbednost, pogledajte koji su to sistemi.

Ovo su sedam najbitnih stubova koji drže našu bezbednost na putu

      1. Motor

Motor mora biti u dobrom i ispravnom stanju, a da bi tako uvek bilo bitno je pravilno i redovno održavanje. Zamislite da krenete u preticanje a motor krene da se guši i izgubi snagu, opasna situacija zar ne? Osluškujte rad i zvuk motora i naravno kontrolišite vitalne tečnosti, kao što su ulje i rashaldna tečnost između servisa.

2. Kontrola proklizavanja

 

ESC je skraćenica od “electronic stability control“ ili na srpskom elektronskakontrola stabilnosti. Ovaj sistem je bitan jer tokom kočenja svaki točak radi nezavisno da bi se izbeglo proklizavanje. ESC sistem je od velike pomoći za vozača u svakodndevnim klizavim uslovima saobraćaja kao i u vanrednim situacijama.

 3. Kontrolna jedinica motora

Pored ostalih funkcija rada motora kontrolna jedinica ima još jednu veoma bitu ulogu, a to je da isključi tempomat kada pritisnete kočnicu, takođe ona gasi motor u slučaju udesa i prekida dovod goriva i time sprečava mogućnost eventualnog požara na vozilu. Na ovaj sistem ne možemo direktno uticati, kao npr kada kontrolišemo ulje u motoru, ali možemo je kontrolisati posetom servisu jer prilikom svakog redovnog servisa radi i kompjuterska dijagnostika sistema vozila.

4. Upravljanje

Kada kažemo upravljanje ne mislimo samo na to da automobil skrenemo u željenom pravcu. Upravljački mehanizam mora da bude precizan i da daje vozaču povrate informacije o stanju puta i prilagođava se datoj situaciji. Današnji automobili imaju ugrađen servo upravljač koji vozaču omogućava lakše okretanje volana, ukoliko je vaš servo hidraulični ne zaboravite da proverite nivo ulja u njemu, a ako je električni onda će njegovu proveru odraditi stručno osoblje prilikom servisa.

5. Oslanjanje

Koliko god da se dobar vozač sigurno vam se nekad desilo da morate naglo da skrenete, obiđete prepreku ili brže naletite na rupu na putu. U ovim situacijama veoma nam je bitno stanje oslanjanja na vozilu tj amortizeri i stabilizatori, Ukoliko su amortizeri loši prilikom naglog skretanja ili udara u rupu, auto može da “poskoči“ ili se zanese što može dovesti u veoma opasnu situaciju i nas i druge učesnike u saobraćaju. Nova ŠKODA vozila opremljena su sistemom DCC što podrazumeva da vozač može sam podesiti oslanjanje tj tvrdoću amortizera.

6. Gume

Gume su odmah pored oslanjanja jer nas drže na putu. Gume uvek terba prilagoditi stanju puta odnosno leti treba koristiti letnje a zimi zimske jer samo tako osiguravamo dobar zaustavni put prilikom kočenja, a da ne pominjemo i da nas zakon obavezuje na to. Na novim Škoda modelima je ugrađen i sistem za kontrolu pritiska pa će vas blagovremeno upozoriti da trebate da proverite pritisak ili da vam je guma probušena.

7. Kočioni sistem

Naravno najočigledniji sistem koji utiče na bezbednost, zato moramo da ga redovno kontrolišemo. Kočioni sistem je podložan habanju tj moramo menjati kočione diskove i pločice. Ovde je veoma važno da se na vozilo ugrađuju isključivo originalni delovi kočionog sistema, jer prilikom oštrijeg kočenja npr na auto putu dolazi do velike temperature između diska i pločica i osim što se delovi alternativnih proizvođača brže troše može doći i do paljenja kočionih pločica zbog nekvalitetnoh materijala korišćenih u izradi.

 

 

Ostavite komentar