PROTEGNITE SE!

Sati provedeni iza upravljača automobila ne samo da donose stres već i bolove u leđima, vratu i ramenima.

Sati provedeni iza upravljača automobila ne samo da donose stres već i bolove u leđima, vratu i ramenima. Pogledajte kako da se izborite sa tim i oslobodite se stresa kada ste u autu.

 

 

OPUSTITE SE U SAOBRAĆAJU!

Kada su zaglavljeni u saobraćaju ljudi obično koriste to vreme da pogledaju Facebook ili Instagram, ali zašto ne biste iskoristi to vreme za istezanje.

Započnite tako što ćete istegnuti vrat u jednu stranu sve do ramena, udahnite duboko, zadržite dah na sekundu i lagano izdahnite, trenutno ćete se osećati bolje i rasterećenije.

Ispravite kičmu, izdahnite i levom rukom dohvatite ručnu kočnicu, okrenite se na drugu stranu i sada desnom rukom dohvatite rukohvat vozačevih vrata.

 

 

 

OPUSTITE SE DOK ČEKATE ZELENO NA SEMAFORU!

Čak i kada ste na semaforu možete se opustiti. Ispravite ramena, prste desne ruke stavite na desno rame a prste leve ruke na levo rame, sada su vam laktovi okrenu ka vetrobranskom staklu, sada se rotirajte, na levu pa na desnu stranu.

 

OPUSTITE SE PORED AUTMOBILA!

kada ste na autoputu možete iskoristi brojna prosirenja i parkinge da se zaustavite i predahnete.Stegnite butine, jednom rukom se pridržavajte za auto dok se drugom držite za stopalo i savijte koleno. Ponovite i sa drugom nogom i rukom.

Tokom dugih putovanja može doći i do bolova u zglobovima, njih istegnite tako što dok sedite bočno na sedištu a noge su vam ispružene van automobila podižete i spuštate stopala, ili rotirate u jednu pa u drugu stranu.

Ostavite komentar