6 Loših Navika Kojim Uništavate Auto

Ove male greške koje činimo svakodnevno polako ali sigurno ubijaju naš auto.

Ove male greške koje činimo svakodnevno polako ali sigurno ubijaju naš auto.

Kupovina automobila je investicija, i za većinu od nas auto je nešto što bi voleli da nam traje što duže, ali ponekad su naše navike automobilov najgori neprijatelj. Koje greške vi najčešće pravite?

IGNORISANJE RUČNE KOČNICE

Ignorisanje takozvane ručne, ili pravilno rečeno parkirne kočnice može vremenom dovesti do većih kvarova. Kao što samo ime kaže parkirna kočnica se koristi prilikom parkiranja čak i kada ste parkirali na ravnoj podlozi jer će ona osigurati automobil i preuzeti držanje njegovog opterećenja. Parkirnu kočnicu posebno treba koristiti kada parkirate na strmim terenima, jer ukoliko je ne povučete ili aktivirate pritiskom na dugne (kod novijih modela) svo opterećenje automobila će preći na mali zupčanim brzine u menjaču, što će vremenom dovesti do njegovog oštećenja i skupih popravka na menjaču.

VOŽNJA NA REZERVI

Nekada nismo u prilici da napunimo rezervoar gorivom do kraja, ali moramo voditi računa i održavati nivo goriva u rezervoaru što je moguće višim. Svi noviji automobili u rezervoaru imaju električnu pumpu koja služi za dostavljanje goriva do motora. Ova pumpa se hladi tim istim gorivom pa kada je nivo goriva u rezervoaru nizak onda može doći do njenog pregrevanja i otkazivanja.

BRZO MENJANJE BRZINA

Ova loša navika odnosi se na to kada na primer izlazite sa prking mesta u rekverc, ne zaustavite automobil već dok se on polako i dalje kreće unazad ubacujete u prvi brzinu i krećete. na prvi pogled ovo može da se učini bezazleno ali verujte, nije. Kada ovo radimo vršimo veliko opterećenje na prenosni mehanizam snage automobila, što vremenom takođe može da dovede do skupih i popravki.

TURIRANJE HLADNOG MOTORA

Ovo je nešto što nebi trebali da radite, naročito zimi, dodavanje gasa u mestu ili vožnja na visokim obrtajima kada je hladan motor može dovesti do njegovog oštećenja. kada je motor hladan potrebno je vreme da se ulje u njemu zagreje i dođe do svih delova da bi obezbedilo pravilno i ravnomerno podmazivanje. Preporuka je da automobil uvek zagrejete laganom vožnjom.

PROKLIZAVANJE PRI STARTU

Svaki automobilski entuzijasta oseća iskušenje s vremena na vreme da pođe punim gasom i oseti proklizavanje točkova. Evo zašto je “potpisivanje“ loše iz više razloga. Osim što time stvaramo nepotrebno i povećano trenje između podloge i točkova povećamo i potrošnju guma, obzirom da nam je za ovo potreban pun gas povećava se i potrošnja goriva. I još jedan bitan razlog je jako kočenje da bi se zautavili kojim dolazi do povećane temerature kočionog sistema što će kasnije dovesti do brzog trošenja kočionoh pločica i diskova.

DRŽANJE RUKE NA RUČICI MENJAČA

ovo se posebno odnosi na vozače automobila sa maulenim menjačem. Šaltovanje brzina za strastvene vozače je pravo zadovljstvo ali prirodno je i da ostave ruku na ručici menjača u toku vožnje. kada držimo ruku na menjaču dodali smo opterećenje na mehanizam za šaltovanje i time opteretili sinhrone u menjaču koji će se ubrzano habati. Osim toga dosta je sigurnije da držite obe ruke na upravljaču ukoliko morate da odradite neki neplanirani manevar izbegavanja prepreke.

 

Ostavite komentar